Fietsen in Brugge, steeds veiliger …

In de Filips de Goede-laan werden deze week de nodige markeringen aangebracht waardoor de straat een fietsstraat wordt. In een fietsstraat mogen de fietsers de volle breedte van de baan in hun rijrichting gebruiken. Auto’s mogen fietsers niet inhalen en de toegelaten snelheid is er 30 per uur.

De Filips de Goede-laan sluit aan bij de Werfstraat die reeds eerder als fietsstraat werd ingericht. Hierdoor wordt de wijk Christus-Koning zowel in het Westen als in het Oosten (waar onlangs langs de Houtkaai en het kanaal een fietspad werd gerealiseerd) afgebakend door veilige fietsinfrastructuur. Alweer een enorme stimulans om de fiets te gebruiken voor de verplaatsingen binnen de Brugse agglomeratie …

2017-06-09 19.17.16

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: