Op den Tir in Assebroek komen nieuwe sociale woningen

Voor elke woning die de Brugse Maatschappij voor Huisvesting in haar patrimonium heeft, staat er één gezin op de wachtlijst, ongeveer 2.000 gezinnen in totaal. Het siert het stadsbestuur dan ook dat het bij de herbestemming van specifieke sites kiest voor sociale huisvesting. Dat gebeurde bij de oude kazerne in de Peterseliestraat en nu ook voor de oude militaire schietstand Den Tir in Assebroek.

Als voorzitter van de Brugse huisvestingsmaatschappij ben ik verheugd dat ik er deze week de bouw van 84 wooneenheden mocht aankondigen. In een eerste fase 48 sociale huurappartementen en in een tweede fase 36 sociale huurappartementen en sociale huurwoningen. In totaal een investering van bijna 16,5 miljoen euro.

Door de samenwerking met twee sterke architectenbureaus zorgen we voor een architecturaal statement dat onmiddellijk garant kan staan voor een goed nabuurschap met de omgeving.

Tegelijk kondigde de stad aan dat het verwaarloosde pleintje aan de voorkant van den Tir, tegen de Baron Ruzettelaan, ook wordt aangepakt. Op een informatie-avond konden de omwonenden hun suggesties voor een goede aanpak kwijt.dentir

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: