Ruimtelijke Uitvoeringsplan Sint-Pietersmolenwijk, nieuwe impuls voor sociaal wonen

Als voorzitter van de Brugse Maatschappij voor Huisvesting kon ik samen met de schepen voor ruimtelijke ordening en de collega-voorzitter van Vivendo het RUP Sint-Pietersmolenwijk voorstellen. Een RUP is een plan waarmee de overheid in een bepaald gebied vastlegt wat kan en niet kan. In het RUP voor het gebied tussen de Oostendse Steenweg, de Blankenbergse Steenweg en de Sint-Pietersmolenstraat is er plaats voorzien voor een nieuw woon- en zorgcentrum van het OCMW, assistentiewoningen, bescheiden woningen en een pak sociale woningen. Dat laatste is nodig, immers door de hoge huurprijzen op de private woonmarkt worden steeds meer mensen naar de sociale woonmarkt verdrongen.

Er is in het plan plaats voor groene elementen die bij zware regenval de wateropvang kunnen dragen. Een ook het recreatieve werd niet vergeten. Daring Brugge, buurthuis het Meulentje, de lokale Rode Valken, Chiro en KSA worden in het gebied verankerd. Het gebied zal dusdanig worden ingericht dat doorgaand verkeer maximaal wordt vermeden.Versie 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: